Passa al contingut principal

Carta a Calixte 003 Ens quedem en la superfície o aprofundim?


"Els polítics diuen que guanyen menys en política que en el món privat.
Potser caldria revisar els sous dels directius de l'empresa privada?"


Quan transmetem una informació, utilitzem les paraules i les expressions que més ens convenen per a poder aconseguir el que realment volem, mentre intentem manipular les ments dels qui ens escolten. Podem dir les mateixes paraules, alterant la seua ordre, semblarà que estem dient el mateix però, subliminarment, transmetrem unes dades molt diferents. :

"El 80% de fumadors moren de càncer de pulmó" o "El 80% dels qui moren de càncer de pulmó són fumadors"

S'exclamen els qui es dediquen a la política per guanyar menys que en les empreses privades volent convèncer als seus votants que sacrifiquen les seues vides pel bé social. Alguns sí, uns altres no. Però la qüestió és preguntar-se: Estan sobrevalorats els sous dels directius de les empreses o infravalorats els sous dels qui es dediquen a la política? Sempre cal aprofundir i no quedar-se a mitges tintes.

Si prenem com a exemple al Bambú i al Xai, potser hauríem de fer-ho en tota la seva amplitud.

El Bambú, com tot vegetal, és això, un vegetal, o sigui, pràcticament no pensa, és com un ésser humà en estat de coma. Tranquil, deixant-se alimentar i deixant que l'ambient que l’envolta el tracti com sigui, bé o malament, res fa per a defensar-se.

És cert, s'adapta, però no sempre, també es mor quan no s'adapta, no utilitza les seves eines per a fer-ho. Però és bo adaptar-se? Jo crec que adaptar-se, igual que el fet d'integrar-se, és desprendre'ns de la nostra pròpia personalitat per a adoptar la que creiem necessitar per a subsistir i no existir. Utilitzem la hipocresia com a llaç d'unió amb la comunitat on ens hem adaptat. Una persona adaptada, integrada, és com un animal salvatge domesticat. Un animal salvatge domesticat és un animal esclavitzat.

Va generant arrels i des d'elles pren aliment per a anar subsistint. Però no només li serveixen per a prendre aliment, també per a ancorar-se allí on està, per a immobilitzar-se i prendre regnat de l'espai on s'ha situat. Però és bo immobilitzar-se? És recomanable ancorar-se en un lloc? Jo crec que el fet d'immobilitzar-se, el fet d'ancorar-se, és crear-se una cuirassa absurda, cuirassa que ens han imposat les nostres pròpies pors. La immobilització no deixa que se'ns obri la ment, que ampliem la nostra informació. I qui no pugui, o no vulgui obrir la seva ment, potser és millor que obri la boca per a menjar i res més.

El xai és un ésser pensant, un ésser que té la necessitat de buscar menjar, d'analitzar el mitjà, de decidir el que li és bo i el que li és dolent, que sembla mancar de maldat. Una altra cosa és que la societat hagi volgut representar als éssers humans febles de ment, plens de pors i perjudicis i prejudicis, capaços de fer el que sigui amb la condició de no haver de prendre decisions que impliquin una responsabilitat, que impliqui enfortir la seua ment, que impliqui ser motor de canvis, etc.

En diverses ocasions he dit que l'ésser humà és com un arbre però amb les arrels en l'aire, lliures i que emanen de la nostra ment i van escampant-se pel mitjà, arrels que no només van absorbint per a enriquir-nos mentalment, sinó que, al mateix temps, van desprenent la riquesa mental que ja tenen per a què els altres éssers humans les puguin absorbir de manera que es va produint una interacció positiva que fa possible una evolució intel·ligent. En definitiva, COMPARTIM, o sigui, AIMEM

Ancorar-se, fer arrels en un lloc. Ser feble de ment, tot això, i més, és el producte de les pors imbuïdes pels qui ens volen dominar i esprémer materialment, sense importar-los-hi el que sigui de nosaltres. Ens diuen que devem integrar-nos en qualsevol grup social on anem a parar. O sigui, que deixem la nostra pròpia identitat i adoptem la del grup i així ser un esclau més del ramat. Ens fan confondre el veritable AMOR, amb el plaer sexual, el desig, la passió, etc. Es consideren déus i volen que ens transformem a imatge i semblança seua, esclaus i esclavitzadors.

Em considero agnòstic, després d'haver cursat estudis en un seminari amb la finalitat de ser missioner. Encara que batejat com a Catòlic Apostòlic i Romà, no m'ho considero, encara que si crec en el predicat de Jesús Crist, hagués estat, o no, el fill d'algun déu, m'autonombro CRISTIANISTA i l'única religió que em fa moure fitxa es diu "FES EL BÉ I NO MIRIS A QUI"

PAX VOBISCUM ET NOBISCUM, SEMPER, IN ETERNUM

Sinto petit
02/05/2013

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Dijous, 04 de Juny de 2020

Aquelles persones que critiquen a les que fem crítiques constructives, ens estan informant que tenen por que les nostres crítiques barrin el pas a les seues crítiques destructives, les quals, practiquen per a aconseguir formar una oligarquia. Sinto petit. 04/06/2020 Per a totes aquelles persones que em critiquen.

02 - Divendres, 29 d’Abril de 2011

Diu la lletra d'una cançó "Hi haurà algun dia en què tots al aixecar la vista veurem una terra que hi posi LLIBERTAT" Em pregunto que si l'etiqueta de llibertat que portarà aqueixa terra serà una simple etiqueta o serà l'anunci de què realment en aqueixa terra, la llibertat hi és present en tota la seua grandària. Avui em sento esclau de la meua depressió, demà, qui sap si hi haurà un demà.

Divendres 26 de Juny de 2020

Em nego a visitar grans obres arquitectòniques construïdes en temps passats, siguin religioses o no. Quan les miro, no veig bellesa ni grandiositat, tan sols hi veig la sang, la suor, la fatiga, el dolor, la mort de les persones esclaves, obligades a construir-ho per a la vanaglòria de les persones poderoses. El patiment d'elles, em fa patir en lloc de gaudir d'una hipotètica menyspreable bellesa. Sinto petit. 26/06/2020

01 - Dimarts, 26 d’Abril de 2011.

Ja sé que la solitud no sol ser una bona companya. Ja sé que ens deprimim perquè volem. Ja sé que al meu voltant hi ha molta gent que m'estima. Ja sé que fins i tot hi ha qui m'aima. Ja sé que recollim el fruït de el que hem sembrat. Xisclo, crido, gesticulo, ningú em sent, ningú em veu. Què és el que he sembrat? Sinto petit, 26/04/2011

GRACIAS, JOSÉ ANTONIO LABORDETA

HABRA UN DIA EN QUE TODOS, AL LEVANTAR LA VISTA, VEREMOS UNA TIERRA QUE PONGA LIBERTAD. 1. Hermano, aquí mi mano, será tuya mi frente y tu gesto de siempre caerá sin levantar huracanes de miedo ante la libertad. Haremos el camino en un mismo trazado, uniendo nuestros hombros para así levantar a aquellos que cayeron gritando libertad. 2. Tocarán las campanas desde los campanarios y los campos desiertos volverán a granar unas espigas altas, dispuestas para el pan; para un pan que en los siglos nunca fue repartido entre todos aquellos que hicieron lo posible  por empujar la historia hacia la libertad. 3. También será posible que esa hermosa mañana ni tú, ni yo, ni el otro la lleguemos a ver, pero habrá que forzarla para que pueda ser. Que sea como un viento que arranque los matojos, surgiendo la verdad, y limpie los caminos de siglos de destrozos contra la libertad.

AVUI , 17 de març 2011

Aimar és viure en llibertat. La llibertat és empresonada per la hipocresia. La hipocresia s’alimenta del “NO SABER” El “NO SABER” és la finalitat dels porucs. Els porucs viuen esclaus d’ells mateixos. La pròpia esclavitud és la negació a l’AMOR. Sinto petit, 10/02/2011, matinada